ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχώρηση Γαβρόγλου μετά τα πυρά Φίλη

gre1739796_28609669-thumb-large--2

Mετά από την οξύτατη αντίδραση του Νίκου Φίλη, η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απέσυρε επίμαχη ρύθμιση από το νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Η ρύθμιση σύμφωνα με τον κ. Φίλη, άνοιγε την πόρτα στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ο νυν και ο τέως υπουργός χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, είχαν διαφωνήσει με οξύτητα και μάλιστα ο κ. Φίλης απάντησε στην εμμονή του Κώστα Γαβρόγλου να προχωρήσει η ρύθμιση «θα τα πούμε τη Δευτέρα στην ολομέλεια». Τότε πρόκειται να συζητηθεί όλο το νομοσχέδιο. Τελικά η ρύθμιση απεσύρθει νωρίτερα. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά τις διαφορετικές ερμηνείες που διατυπώθηκαν αλλά και την επιδίωξή του να υπάρξει η όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση, ανακοινώνει ότι αποσύρει από το άρθρο 19 την παράγραφο 1 του σ/ν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση κατατίθεται σχετικό ερώτημα του Υπουργείου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».