ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάσθηκε ο «μαινόμενος» Γάλλος

Γάλλος υπήκοος, σε κατάσταση «νευρικής κρίσης», επετέθη σε γυναίκα υπάλληλο του ΕΛΤΑ Λαρίσης, με αποτέλεσμα να τη δαγκώσει σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Πρόκειται για τον 50χρονο Λίμα Χούγκιες, ο οποίος και συνελήφθη. Ο «μαινόμενος» Γάλλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, εξαγοράσιμη προς 1.500 δρχ. την ημέρα για πρόκληση σωματικών βλαβών και εξύβριση εις βάρος της υπαλλήλου, Κωνσταντίνας Ζήσου.

Ολα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι, όταν θύτης και θύμα πρωταγωνίστησαν σε επεισόδιο στο ισόγειο του κεντρικού γραφείου των ΕΛΤΑ στη Λάρισα, όταν ο πρώτος πήγε να εξαργυρώσει μία επιταγή.

Μετά την αρχική αναμονή στην ουρά, χρειάστηκε να περιμένει λίγο ακόμη για να εξυπηρετηθεί, αφού το είδος της επιταγής που προσκόμισε (Ευρωεπιταγή) ήταν άγνωστο στους υπαλλήλους του ταχυδρομείου. Οταν η Ζήσου του ζήτησε το διαβατήριο για να παραλάβει τα χρήματα εκείνος της το έδωσε, όμως είχε λήξει η ημερομηνία που ίσχυε, με αποτέλεσμα να του ζητηθούν πίσω τα χρήματα που είχε παραλάβει.

Τότε εξαγριώθηκε, άρχισε να την βρίζει, όρμησε επάνω της και τη δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός της. Φυσικά, στηνσυνέχεια ο Γάλλος συνελήφθη, ενώ επάνω του βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε για όσα διαδραματίστηκαν, θέλοντας να δικαιολογήσει την επίθεσή του: «Ενιωθα ότι με κορόιδευαν με έναν τρόπο που πρόδιδε ρατσισμό, είπε.