ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Τούμπα – Διαχωρίστηκε η δικογραφία

savvidis11

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη την Πέμπτη για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. 

Συγκεκριμένα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, διαχωρίστηκε η δικογραφία των επεισοδίων, με την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου να αναλαμβάνει τη διερεύνηση της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ.

Παράλληλα, η εισαγγελέας, Αργυρή Κοτίνα διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για να εντοπίσει ευθύνες αστυνομικών στη μη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ εντός του αυτοφώρου, αλλά και για την άδεια οπλοφορίας του.

Από την πλευρά της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ανακοινωσή της για την υπόθεση, χαρακτήρισε απολύτως σύννομη τη μη σύλληψη του κ. Σαββίδη. «

Οταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος ή κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη µαταίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόµενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.