ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμβρόσιος κατά Κοντονή για «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

4444--2-thumb-large--3

Για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη εγκαλεί τον Σταύρο Κοντονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα ζητήσει τα πρακτικά της αθωωτικής απόφασης του ιεράρχη προκειμένου να εξετάσει πιθανές επόμενες κινήσεις του, ο Αμβρόσιος δημοσίευσε στον ιστότοπό του ανοικτή επιστολή με την οποία προειδοποιεί με προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Η επιστολή του είναι εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά  την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.

Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ  της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ,

Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 19 Μαρτίου 2018

Κοινοποίησις: 

1) Προς κ. Πρόεδρο Αρείου Πάγου και

2) κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου»