ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στα νοτιοανατολικά

1--241

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αιγύπτου βόρεια θα επηρεάσει τον καιρό της νοτιοανατολικής Ελλάδας και κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σήμερα, Τετάρτη.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές θα εξασθενήσουν από το πρωί της Πέμπτης 29/03.

Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Κρητικό και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 28/03 και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 29/03.

Αναλυτικότερα ο καιρός για σήμερα Τετάρτη:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά και τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις σημερινές θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Πηγή: meteo.gr