ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωραιόκαστρο: Επέστρεψαν σπίτι τους μετά την οκτάμηνη αιχμαλωσία από τον 58χρονό (βίντεο)

oraiokastro

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο, η υπόθεση αιχμαλωσίας μίας 48χρονης γυναίκας κι ενός 47χρονου άνδρα, από τον 58χρονο εξάδελφό τους, ο οποίος τους κρατούσε αιχμάλωτους στο σπίτι του για σχεδόν οκτώ μήνες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.

«Καλά είμαστε ναι, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε η 48χρονη γυναίκα την ώρα που επέστρεφε και πάλι στο σπίτι της στις Σέρρες.

Το ποσό το οποίο κατάφερε να κλέψει από τους συγγενείς του ο 58χρονος αγγίζει τις 81.000 ευρώ.