ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωρες αγωνίας για τους αγνοούμενους – Δεκάδες κλήσεις δέχεται η πυροσβεστική

pyrkagia-sth_1--2

Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Η πυροσβεστική δέχεται διαρκώς δεκάδες τηλεφωνήματα με αποτέλεσμα παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός τους.

Όπως είπε στην ενημέρωσή της και η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Μαλλίρη, «το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το δύσκολο έργο για τον εντοπισμό αγνοουμένων δεν έχει τελειώσει, καθώς το κέντρο της Πυροσβεστικής και οι άλλες υπηρεσίες έχουν δεχτεί δεκάδες κλήσεις, και διεξάγονται πεζές περιπολίες από 130 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα».

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση που έκανε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, μια γυναίκα, η οποία αναζητά από χθες τη μητέρα της και όπως είπε, δεν την έχει εντοπίσει ούτε ανάμεσα στους τραυματίες, ούτε ανάμεσα στα θύματα. 

Η Πυροσβεστική από την πλευρά της κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οι νεκροί είναι 74 ενώ οι τραυματίες 187.

Επίσης 23 παιδιά χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και 11 από αυτά νοσηλεύονται, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.