ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Παιδικά Χωριά SOS και το SolidarityNow στο πλευρό των πυρόπληκτων

2--93

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SolidarityNow και Τα Παιδικά Χωριά SOS, εκφράζοντας την βαθιά οδύνη τους για την τραγωδία και το θάνατο δεκάδων ανθρώπων από τις πυρκαγιές που έπληξαν χθες την Αττική, δηλώνουν έτοιμες να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανυπολόγιστη καταστροφή που βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, το SolidarityNow στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό των πληγέντων και των οικογενειών τους, σε μια προσπάθεια να τους προσφέρουμε επείγουσα βοήθεια και να ανακουφίσουμε τον ανείπωτο πόνο τους», δήλωσε ο πρόεδρος του SolidarityNow, Στέλιος Ζαββός.

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, «Το SolidarityNow βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε συνεννόηση και συνεργασία με τους πληγέντες δήμους της Αττικής, και προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για να στηρίξουν τα θύματα των πυρκαγιών (συσκευασμένα τρόφιμα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, φάρμακα, νερό κλπ.)».

Από την πλευρά τους, Τα Παιδικά Χωριά SOS σημειώνουν: «Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα άμεσα στην τραγωδία που έζησαν οι κάτοικοι της Αττικής το τελευταίο 24ωρο βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων, προσφέροντας βοήθεια εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Συγκεκριμένα, έχοντας ως στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των πυρόπληκτων, τα Παιδικά Χωριά SOS συμμετέχουν στις κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ με ειδική ομάδα επιστημονικού προσωπικού, που αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχίατρους».

Καταλήγοντας τονίζουν: «Τα Παιδικά Χωριά SOS θα παραμείνουν στις επάλξεις για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται και θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα με σκοπό να ανταπεξέλθουν σε όποιες ανάγκες ενδεχομένως προκύψουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ