ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο Γερμανοί ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα

synergeia-ka_1

Με διώξεις για φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης θα μεταβούν στον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσά τους 3 ανήλικοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί το μεσημέρι μετά την μαθητική πορεία,  ενώ δύο από τους δέκα ενήλικες είναι Γερμανοί πολίτες.

15 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Σε πενήντα δύο προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας προγραμματισμένων πορειών που έλαβαν χώρα χθες (06-12-2018), στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι δεκαπέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών (16 – 27 ετών), ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται 2 Αλβανοί και 2 ανήλικοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Διατάραξη της κοινής ειρήνης, Επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας, Εμπρησμό, Απείθεια, Αντίσταση, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, βεγγαλικών και εκρηκτικών υλών και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μετά το πέρας των πορειών , ομάδες ατόμων εισήλθαν στους χώρους του ΑΠΘ, απ’ όπου εξέρχονταν κατά διαστήματα, εκσφενδονίζοντας πέτρες, αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες σε ευθεία βολή και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προκειμένου να περιορίσουν τις επιθέσεις και τις φθορές πραγματοποίησαν αναγκαία χρήση μέσων και τακτικών.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης διενεργείται Προανάκριση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.