ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς κανένα όρο οι τέσσερις αστυνομικοί για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

zak--2-thumb-large

Eλεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί, μετά την απολογία τους στον τακτικό ανακριτή για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, στο πλαίσιο της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του άτυχου νέου και υποστήριξαν ότι έλαβαν σήμα για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το γεγονός αυτό, όπως επισήμαναν, το αποδέχεται και το κατηγορητήριο, ότι δηλαδή το θύμα ήταν δράστης ληστείας που είχε εισέλθει παράνομα στο κοσμηματοπωλείο, κραδαίνοντας μαχαίρι, προκειμένου να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί επίσης επικαλέστηκαν προς απόδειξη των λεγομένων τους και το επεξεργασμένο βίντεο, το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής,την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν, ότι ο θάνατος του 33χρόνου δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες, επικαλούμενοι την ιατροδικαστική έκθεση αλλά και την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, όπως επικάλουνται οι αστυνομικοί, κατέθεσε ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο που προκάλεσε τον θάνατο του Κωστόπουλου, είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με τους αστυνομικούς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι οι επαφή τους με τον άτυχο νέο ήταν σε μη καίρια σημεία, απολύτως νόμιμες και παντελώς ανεπαίσθητες, τονίζοντας ότι δεν έχουν αποτυπωθεί καν στην ιατροδικαστική έκθεση και επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου.

Το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο δηλώνει κατά πληροφορίες από την ανάκριση, ότι τα επιχειρήματά τους έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα.