ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Δεκεμβρίου

ap_9912240836

flashback-stin-24i-dekemvrioy0
O αρχηγός της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιλ Λάντεν, συνομιλεί με μία ομάδα δημοσιογράφων, που τον έχει επισκεφθεί στο κρησφύγετο του στο νότιο Αφγανιστάν, εκφράζοντας τους τις εξτρεμιστικές του θέσεις για τον «ιερό πόλεμο» εναντίον της Δύσης, το 1998. Ο βασικός ύποπτος για την ενορχήστρωση των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον διαφόρων αμερικανικών πρεσβειών σε αφρικανικές χώρες και ο εγκέφαλος του τρομακτικού χτυπήματος στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, τόνισε ότι οι δυτικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράκ καθιστούν «χρέος» των Μουσουλμάνων να «πολεμούν και να σκοτώνουν» Αμερικανούς και Βρετανούς. (AP Photo/Rahimullah Yousafzai)

flashback-stin-24i-dekemvrioy1
Βρετανοί στρατιώτες προσεύχονται στο εσωτερικό της Βασιλικής της Γεννήσεως, του χριστιανικού ναού που θεωρείται από τους πιστούς ως τόπος γέννησης του Ιησού, στην πόλη της Βηθλεέμ, στην Παλαιστίνη, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1946. Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο τόπο προσκυνήματος του Χριστιανισμού μετά τον Ναό της Αναστάσεως, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. (AP Photo)

flashback-stin-24i-dekemvrioy2
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Γκρούνσφελντ χαιρετάει τον φακό της κάμερας που βιντεοσκοπεί τον διαστημικό του «περίπατο» με σκοπό την επιδιόρθωση του Διαστημικού Τηλεσκόπιου Χαμπλ (Hubble Space Telescope), το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, το 1999. (AP Photo/NASA TV)