ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Ιανουαρίου

ap_450107161

flashback-stin-7i-ianoyarioy0
Εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα για την πορεία τους στα δύσβατα χιονισμένα εδάφη της νότιας Φινλανδίας, αυτοί οι Γερμανοί στρατιώτες θυμίζουν περισσότερο σκιέρ παρά μαχητές του γερμανικού στρατού, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, το 1943. (AP Photo)

flashback-stin-7i-ianoyarioy1
Αμερικανοί στρατιώτες των κοινών αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων υπό τον Άγγλο στρατάρχη Μπέρναρντ Μοντγκόμερι σε μία στιγμή χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της προέλασης τους στα παγωμένα εδάφη του Λουξεμβούργου, τις τελευταίες ημέρες του πολέμου στην Ευρώπη, το 1945. Παρά τη σκληρή αντίσταση των εναπομεινασών γερμανικών δυνάμεων, τα στρατεύματα του Μοντγκόμερι προχωρούν σταθερά, με σκοπό να συναντήσουν τις συμμαχικές δυνάμεις του στρατηγού Πάττον. (AP Photo)

flashback-stin-7i-ianoyarioy2
Η θρυλική Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και κορυφαία ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, έχει περικυκλωθεί από ένα πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων, μετά την άρνηση της Όπερας της Ρώμης να συνεχίσει τις παραστάσεις της εκεί, το 1958. Αφορμή αυτής της «κόντρας» μεταξύ της Όπερας και της σοπράνο υπήρξε η αιφνίδια εγκατάλειψη της σκηνής από την τελευταία κατά τη διάρκεια της πρώτης πράξης της «Νόρμας» στις 2 Ιανουαρίου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού, στο οποίο βρισκόταν και ο τότε πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζιοβάνι Γκρόνκι. Η σοπράνο ανέφερε ότι αποχώρησε από τη σκηνή λόγω της βρογχίτιδας που την ταλαιπωρούσε εκείνες τις μέρες. (AP Photo)

flashback-stin-7i-ianoyarioy3
Γυναίκα πολιτοφύλακας τον κομμουνιστικών δυνάμεων του Βόρειου Βιετνάμ έχει μόλις συλλάβει έναν Αμερικανό σμηνίτη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, μεταφέροντας τον σε άγνωστη τοποθεσία, όπου θα δικαστεί από λαϊκό δικαστήριο, το 1967. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Βιετνάμ (VNA ή Vietnam News Agency) με την ακόλουθη λεζάντα: «Γυναίκα πολιτοφύλακας συλλαμβάνει έναν Αμερικανό αεροπειρατή. Πάνω από 1.600 αμερικανικά αεροπλάνα καταρρίφθηκαν πάνω από το Βόρειο Βιετνάμν. Εκατοντάδες αεροπειρατές πλήρωσαν για τα εγκλήματα τους». (AP Photo/VNA)