ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 8η Ιανουαρίου

ap_590108029-1

flashback-stin-8i-ianoyarioy0
Σε μία πολεμική σκηνή του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου που θυμίζει περισσότερο πολεμική σύρραξη του 18ου ή 19ου αιώνα, στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων της Ισπανίας βάλουν με κανόνι εναντίον των δυνάμεων των στασιαστικών στρατευμάτων του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, κατά τη διάρκεια της μάχης για τον έλεγχο της βόρειας πόλης της Τερουέλ, το 1938. (AP Photo)

flashback-stin-8i-ianoyarioy1
Ο ηγέτης των κουβανικών επαναστατικών δυνάμεων και νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας μιλάει στο πλήθος υποστηρικτών του που έχει συγκεντρωθεί στη στρατιωτική βάση «Κολούμπια», λίγο μετά την άφιξη του στην Αβάνα, μία εβδομάδα μετά την τελική επικράτηση της Κουβανικής Επανάστασης και τη φυγή του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα από τη χώρα, το 1959. (AP Photo)

flashback-stin-8i-ianoyarioy2
Ο πρώτος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκωλ, εκφωνεί την εναρκτήρια ομιλία του ως πρόεδρος του γαλλικού κράτους, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, το 1959. Στα δεξιά του στέκεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Ρενέ Κοτί. (AP Photo)