ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 18η Ιανουαρίου

ap_690118016

flashback-sti-18i-ianoyarioy0
Οι Αμερικανοί αστροναύτες Φρανκ Μπόρμαν, Τζέιμς Λόβελ και Γουίλιαμ Άντερς, οι οποίοι έφεραν σε πέρας τη διαστημική αποστολή «Απόλλων 8», παρελαύνουν σε πανηγυρικό κλίμα στους δρόμους του Σικάγο, περίπου ένα μήνα μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αποστολής τους, το 1969. Στη δέυτερη επανδρωμένη διαστημική αποστολή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Απόλλων» της NASA και στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή με προορισμό το Φεγγάρι, οι Μπόρμαν, Λόβελ και Άντερς έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που βγήκαν εκτός του βαρυτικού πεδίου της Γης και έφτασαν στη Σελήνη, όπου και είδαν την αθέατη πλευρά της. (AP Photo)

flashback-sti-18i-ianoyarioy1
Εκατοντάδες Αμερικανοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο μοτέλ, όπου πριν από περίπου είκοσι χρόνια δολοφονήθηκε ο ειρηνιστής ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, για να τιμήσουν τον σπουδαίο Αμερικανό ιερέα και ακτιβιστή, την ημέρα της εθνικής εορτής προς τιμήν του, το 1988. (AP Photo)

flashback-sti-18i-ianoyarioy2
Η νύχτα έχει γίνει μέρα πάνω από τον ουρανό της Βαγδάτης, καθώς τα αντιαεροπορικά όπλα του ιρακινού στρατού βάλουν εναντίον των αμερικανικών βομβαρδιστικών που βομβαρδίζουν την ιρακινή πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, το 1991. (AP Photo/Dominique Mollard)