ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 22α Ιανουαρίου

ap_98012201657

flashback-stin-22a-ianoyarioy0
Στοιχισμένοι σε ευθεία γραμμή, αστυνομικοί παρακολουθούν τα σπίτια γνωστών μελών του γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή μίας παρέλασης οργανωμένων μελών του Ναζιστικού Κόμματος, σε κάποια περιοχή της Γερμανίας, το 1933. (AP Photo)

flashback-stin-22a-ianoyarioy1
Ο διαβόητος Αμερικανός τρομοκράτης Τεντ Καζίνσκι, ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Γιουναμπόμπερ (Unabomber), μεταφέρεται από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σακραμέντο, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων από το 1978 μέχρι το 1995, οι οποίες σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 23, το 1998. Ο Καζίνσκι καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά για τα εγκλήματα του, γλιτώνοντας τη θανατική ποινή μόνο επειδή οι συνήγοροι του επικαλέστηκαν τη διαταραγμένη του ψυχική κατάσταση, χαρακτηρίζοντας τον παρανοϊκό και σχιζοφρενή. (AP Photo/Bob Galbraith)

flashback-stin-22a-ianoyarioy2
Ένας Καμποτζιανός στρατιώτης επιδεικνύει πανηγυρικά τη νέα σημαία της Καμπότζης από την ταράτσα ενός σπιτιού, το οποίο μέχρι πρότινος άνηκε στον πρίγκηπα Σιχάνουκ, πρώην μονάρχη της χώρας, μετά την ανακατάληψη ενός σημαντικού περάσματος από τις δυνάμεις του Βόρειου Βιετνάμ, το 1971. (AP Photo)

flashback-stin-22a-ianoyarioy3
Ένοπλοι Αρμένιοι έχουν μόλις καταρρίψει αυτό το σοβιετικό ελικόπτερο, στο αρμένικο χωριό του Τσαϊκέντ, στο νοτιοδυτικό Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο του αποσχιστικού πολέμου του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, το 1990. Η Σοβιετική Ένωση έστειλε στρατεύματα στην περιοχή που διεξάγονταν οι συγκρούσεις μεταξύ Αρμένιων και Αζέριων, για να δώσει τέλος στη βία μεταξύ των δύο εθνοτικών ομάδων. (AP Photo)