ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 28η Ιανουαρίου

ap_8601280319

flashback-stin-28i-ianoyarioy0
Ντυμένοι με παραδοσιακές σιδερόφρακτες στολές των σαμουράι, εκατοντάδες βουδιστές πιστοί παρελαύνουν στους δρόμους του Τόκιο, περιφέροντας μία εικόνα του Βούδα, σε μία θρησκευτική πομπή που πέρασε από διάφορους βουδιστικούς ναούς της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το 1933. (AP Photo)

flashback-stin-28i-ianoyarioy1
73 μόλις λεπτά μετά την εκτόξευση του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, το διαστημικό λεωφορείο Challenger εκρήγνυται πάνω από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, οδηγώντας στο θάνατο και τα επτά μέλη του πληρώματος, σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, το 1986. (AP Photo/Bruce Weaver)

flashback-stin-28i-ianoyarioy2
Ο Μάριο Καντασάνο, ταξιτζής της Νέας Υόρκης, το ταξί του οποίου χτύπησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και μετέπειτα πρωθυπουργό, Ούινστον Τσόρτσιλ, ενώ ο τελευταίος περπατούσε στους δρόμους της αμερικανικής μητρόπολης, είναι ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους του Βρετανού πολιτικού, στη διάλεξη που έδωσε στο Ινστιτούτο Τεχνών και Επιστημών του Μπρούκλιν, το 1932. Ο Τσόρτσιλ, ο οποίος πέρασε μερικές εβδομάδες στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα, δήλωσε ότι φέρει την απόλυτη ευθύνη για το συμβάν, απαλλάσσοντας  τον Καντασάνο από οποιοδήποτε φταίξιμο. (AP Photo)