ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 12η Μαρτίου

ap_6403121277

flashback-sti-12i-martioy0
O Σκωτσέζος ηθοποιός Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ υποδύεται έναν εκκεντρικό εφευρέτη και ταξιδιώτη στον χρόνο στο κλασικό επεισόδιο της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «The Outer Limits», με τίτλο «The Forms of Things Unknown», το 1964. Εδώ, σε μια φωτογραφία από την παραγωγή του επεισοδίου, ο ΜακΚάλουμ φωτογραφίζεται με την ιδιαίτερη μηχανή του χρόνου που έχει δημιουργήσει, αποτελούμενη από δεκάδες ρολόγια, όλα συνδεδεμένα με σύρμα με έναν στύλο στο κέντρο ενός δωματίου, η οποία έχει τη δυνατότητα να «κουνάει» το παρελθόν προς το παρόν, φέρνοντας τους νεκρούς του παρελθόντος πίσω στη ζωή, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον δημιουργό της. Προοριζόμενο ως το πιλοτικό επεισόδιο μίας σειράς μεταφυσικού τρόμου που δεν υπήρξε ποτέ, το σουρεαλιστικό και βαθιά ατμοσφαιρικό «The Forms of Things Unknown» τελικώς «έκλεισε» την πρώτη σεζόν της κλασικής σειράς της δεκαετίας του '60. (AP Photo)

flashback-sti-12i-martioy1
Περιτριγυρισμένοι από πλήθος φανατικών οπαδών τους, ο Βρετανός μουσικός και μέλος των Beatles, Πολ Μακάρτνεϋ, και η σύζυγος του, Αμερικανίδα φωτογράφος Λίντα Ίστμαν, συνοδεύονται από αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που θα τους πάρει από το γραφείο που έλαβε χώρα η τελετή του γάμου τους, στο Λονδίνο, το 1969. (AP Photo)

flashback-sti-12i-martioy2
Έγκλειστα μέλη της Καμόρα, του κυρίαρχου συνδικάτου εγκλήματος της ιταλικής μαφίας στην περιοχή της Νάπολης και της Καμπανίας, φωτογραφίζονται «πίσω από τα σίδερα» κατά την έναρξη μίας μεγάλης δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, στη Νάπολη, το 1985. (AP Photo)

flashback-sti-12i-martioy3
Κρατώντας στα χέρια τους ναζιστικά σημαιάκια, οι πολίτες της Βιέννης υποδέχονται τον γερμανικό στρατό και τη γερμανική αστυνομία, την ημέρα της γερμανικής εισβολής στην Αυστρία και της εγκαθίδρυσης του ναζιστικού καθεστώτος στη χώρα, το 1938. (AP Photo)