ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 22α Φεβρουαρίου

ap_6402220328

flashback-stin-22a-fevroyarioy0

Άντρες του βρετανικού πεζικού προχωρούν διστακτικά σε έναν δρόμο γεμάτο με τα υπολείμματα βομβαρδισμένων κτιρίων, στην υπό συμμαχικά πλέον χέρια πόλη Γκοτς, το 1945. Σκοπός των περιπολιών αυτού του είδους είναι η εκκαθάριση της πόλης από εναπομείναντες φανατικούς μαχητές της καταρρέουσας Ναζιστικής Γερμανίας, οι οποίοι δρουν ως ελεύθεροι σκοπευτές, βάλοντας εναντίον των περιπόλων από το εσωτερικό των ερειπίων της πόλης. (AP Photo)

flashback-stin-22a-fevroyarioy1

Τα «Σκαθάρια» επιστρέφουν στο Λονδίνο, μετά την πρώτη τους περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τους υποδέχονται περίπου 5.000 φανατικοί θαυμαστές τους, το 1964. (AP Photo)

flashback-stin-22a-fevroyarioy2

Αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στην τύχη τους σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Κρίστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, η οποία χτυπήθηκε από έναν πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6.3 στην κλίμακα Ρίχτερ, το 2011. Ο εγκέλαδος κόστισε τη ζωή 185 ανθρώπων και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. (AP Photo/New Zealand Herald, Mark Mitchell)

flashback-stin-22a-fevroyarioy3

«Καλωσήρθατε σπίτι παιδιά», αναγράφει ένα μεγάλο πανό των περίπου 5.000 πιστών οπαδών των «Σκαθαριών», που έσπευσαν να τους υποδεχτούν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, κατά την επιστροφή τους από την πρώτη αμερικάνικη περιοδεία τους, το 1964. (AP Photo)