ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 14η Μαρτίου

ap_867606090974

flashback-sti-14i-martioy0

O ηγέτης της Φασιστικής Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι, με τους δύο γιους του, τον 17χρονο Μπρούνο αριστερά και τον 19χρονο Βιτόριο δεξιά, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Νεολαίας του Φασιστικού Κόμματος, στη Ρώμη, το 1935. (AP Photo)

flashback-sti-14i-martioy1

Ένας Βρετανός αστυνομικός με πολιτικά ψάχνει τρεις υπόπτους για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αξιωματικού της βρετανικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του αντιαποικιακού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., στη Λευκωσία, το 1956. Την ίδια ημέρα έχασε τη ζωή του ο μικρότερος ηλικιακά ήρωας του κυπριακού αγώνα για ανεξαρτησία, ο 7χρονος Δημητράκης Δημητριάδης, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά Άγγλου στρατιώτη κατά τη διάρκεια μαθητικής διαδήλωσης στη Λάρνακα. (AP Photo)

flashback-sti-14i-martioy2

Tα τέσσερα μέλη του θρυλικού σουηδικού ποπ συγκροτήματος των ABBA κρατούν χάρτινες παραδοσιακές ιαπωνικές ομπρέλες, για να προστατευτούν από τη βροχή, στον κήπο του ξενοδοχείου τους στο Τόκιο, όπου βρίσκονται για σειρά συναυλιών, το 1980. (AP Photo/Tsugufumi Matsumoto) 

flashback-sti-14i-martioy3

Η φρίκη του πολέμου δεν επηρεάζει μόνο τους ανθρώπος αλλά και τα ζωά, όπως ενδεικτικά φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, όπου μια αγέλη σκυλιών ψάχνει για τροφή στους δρόμους του πολιορκούμενου Σαράγεβου, κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Βοσνίας, το 1993. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τις σερβικές δυνάμεις, πολλοί κάτοικοι της που την εγκατέλειψαν για να σωθούν, παράτησαν τα κατοικίδια σκυλιά τους, αφήνοντας τα να επιβιώσουν μόνα τους στους δρόμους της. (AP Photo/Michael Stravato)