ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 26η Μαρτίου

ap_00032602210

flashback-stin-26i-martioy0

Ο Γάλλος πρόεδρος Σαρλ Ντε Γκολ διακηρύσσει σε έντονο τόνο τις θέσεις του υπέρ της εκλογής του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κατευθείαν από τον λαό, λίγο καιρό πριν από το δημοψήφισμα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το 1962. Η εκλογή του προέδρου από τη βάση επικράτησε της εκλογής του από κάποια σώμα εκλεκτόρων και ισχύει μέχρι και σήμερα, με αποτελέσμα ο Ντε Γκολ να παραμείνει ο μοναδικός Γάλλος πρόεδρος που ανήλθε στο συγκεκριμένο αξίωμα μέσω της προηγούμενης διαδικασίας. (AP Photo/POOL)

flashback-stin-26i-martioy1

Η Πολεμική Βασιλική Αεροπορία (RAF) της Βρετανίας έχει μόλις βομβαρδίσει το εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Μάτφορντ, στην περιοχή του Πιοσί, κοντά στο Παρίσι, το 1942. Το εργοστάσιο παρήγαγε σε καθημερινή βάση είκοσι φορτηγά για τη Βέρμαχτ, ενισχύοντας την πολεμική προσπάθεια του Τρίτου Ράιχ. (AP Photo)

flashback-stin-26i-martioy2

Ο υποψήφιος Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν μιλάει σε εκπροσώπους του Τύπου σε ένα εκλογικό κέντρο της Μόσχας, λίγο αφότου έριξε την ψήφο του, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών, το 2000. Ο Πούτιν συγκέντρωσε το 53.4% των ψήφων και ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας, πραγματοποιώντας μία εκλογική νίκη που αποτέλεσε την αρχή της μακράς περιόδου της παντοδυναμίας του στη ρωσική πολιτική σκηνή, η οποία κρατά μέχρι τις μέρες μας. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

flashback-stin-26i-martioy3

Οπαδοί του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, στο μεγαλύτερο μέρος τους Αφροαμερικανοί, θέλουν να πιάσουν το χέρι του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λος Άντζελες, λίγο περισσότερο από δυο μήνες πριν από τη δολοφονία του, το 1968. (AP Photo)