ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 30η Νοεμβρίου

ap_3611301155

flashback-stin-30i-noemvrioy0
Το Κρυστάλλινο Παλάτι του Λονδίνου (Crystal Palace), το εμβληματικό γυάλινο κτίριο της βικτωριανής εποχής, που φιλοξένησε την περίφημη Μεγάλη Έκθεση του 1851, καταστρέφεται ολοσχερώς από μία μεγάλη πυρκαγιά, η έντονη λάμψη της οποίας ήταν ορατή σε οκτώ βρετανικές κομητείες, το 1936. (AP Photo)

flashback-stin-30i-noemvrioy1
Ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Boeing B-29 Superfortress βομβαρδίζει τη Φορμόζα (σημερινή Ταϊβάν), το νοτιότερο νησί της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας, το οποίο βρισκόταν υπό ιαπωνική κυριαρχία την περίοδο 1895-1945, λίγο πριν από τον αμερικανικό βομβαρδισμό του Τόκιο, το 1944. (AP Photo)

flashback-stin-30i-noemvrioy2
«Καλωσήρθες νεοεκλεγέντα πρόεδρε Αϊζενχάουερ! Διώξε μακριά τους Κινέζους κόκκινους!» (Welcome president Eisenhower! Drive away the Chinese reds!), γράφει ένα τεράστιο πανό, το οποίο έχει κρεμαστεί μαζί με μία νοτιοκορεατική σημαία στην πρόσοψη ενός κυβερνητικού κτιρίου στη Σεούλ, με αφορμή την επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο του Πολέμου της Κορέας, το 1952. Επιπλέον, Νοτιοκορεάτες στρατιώτες πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο στους εργάτες που εργάζονται στο κυβερνητικό κτίριο, κατά την είσοδο τους σε αυτό. (AP Photo/George Sweers)