ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Δεκεμβρίου

ap_411207037

flashback-stin-7i-dekemvrioy0
Βομβαρδιστικά αεροσκάφη της 1ης μοίρας αεροπλανοφόρων του αυτοκρατορικού ιαπωνικού στόλου πραγματοποιούν αιφνιδιαστική επίθεση στην αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χονολουλού, στη Χαβάη, το 1941. Η επίθεση επέφερε σημαντικές απώλειες στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις (περισσότεροι από 2.400 νεκροί, τουλάχιστον 1.000 τραυματίες, καθώς και εκτεταμένες ζημιές στη ναυτική βάση) και έδωσε την αφορμή για την καθοριστική είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. (AP Photo)

flashback-stin-7i-dekemvrioy1
O Ερνστ Ρεμ, αρχηγός της  παραστρατιωτικής οργάνωσης των Ταγμάτων Εφόδου (SA) και ένας από τους ισχυρότερους άνδρες των πρώτων ημερών του ναζιστικού καθεστώτος, συνομιλεί με τον Γερμανό συνθέτη Ρίχαρντ Στράους κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης που οργάνωσε ο ίδιος σε ξενοδοχείο του Βερολίνου, με σκοπό να παρουσιάσει στον διεθνή Τύπο και στους διπλωμάτες ξένων χωρών τον ρόλο των SA στο Τρίτο Ράιχ, το 1933. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου 1934, ο Ρεμ θα δολοφονηθεί στο πλαίσιο της «Νύχτας των Μεγάλων Μαχαιριών», μίας σειράς δολοφονικών εκκαθαρίσεων που οργάνωσε ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ με σκοπό την εδραίωση της εξουσίας του και την ανακοπή της μεγάλης επιρροής των SA, τα οποία είχαν λάβει διαστάσεις μαζικού κινήματος, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στον γερμανικό στρατό. (AP Photo)

flashback-stin-7i-dekemvrioy2
H γη έχει κυριολεκτικά ανοίξει σε έναν δρόμο της Μαδρίτης, μετά από έναν βομβαρδισμό της ισπανικής πρωτεύουσας από τις στασιαστικές δυνάμεις του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, το 1936. (AP Photo)

flashback-stin-7i-dekemvrioy3
Με τον Γκούφυ στην αγκαλιά του, ο κινηματογραφικός παραγωγός Γουώλτ Ντίσνεϋ δίνει συμβουλές στις δύο έφηβες κόρες τους για την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση σε ένα χριστουγεννιάτικο σόου, το οποίο θα λάβει χώρα την ημέρα των Χριστουγέννων, το 1950. (AP Photo)