ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Παρανάλωμα του πυρός ολόκληρη συνοικία σε πόλη του Αμαζονίου (φωτογραφίες)

FOTIA

Τουλάχιστον 600 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς σήμερα τα ξημερώματα, σε μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια φτωχή συνοικία του Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, στη Βραζιλία. «Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αστική πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης του Μανάους» δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της αρχής πολιτικής προστασίας της πολιτείας Ερμοτζένες Ραμπέλο.

vrazilia-paranaloma-toy-pyros-olokliri-synoikia-se-poli-toy-amazonioy-fotografies0

Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ πανικόβλητοι οι κάτοικοι έφευγαν από τα σπίτια τους, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

vrazilia-paranaloma-toy-pyros-olokliri-synoikia-se-poli-toy-amazonioy-fotografies1

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ από ένα σπίτι στη φτωχή συνοικία Εντουκάντος, κοντά στο κέντρο του Μανάους, πιθανότατα από έκρηξη που προκλήθηκε από χύτρα ταχύτητας. Οι φλόγες γρήγορα εξαπλώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή αλλά και επειδή τα περισσότερα σπίτια στην πυκνοκατοικημένη συνοικία είναι ξύλινα.

vrazilia-paranaloma-toy-pyros-olokliri-synoikia-se-poli-toy-amazonioy-fotografies2

Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία διότι εισέπνευσαν καπνό, όμως ο τελευταίος απολογισμός των αρχών δεν αναφέρει κάποιον σοβαρά τραυματία.

vrazilia-paranaloma-toy-pyros-olokliri-synoikia-se-poli-toy-amazonioy-fotografies3

Η πρόσβαση των πυροσβεστών ήταν πολύ δύσκολη λόγω των στενών δρόμων της συνοικίας. Χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν γερανοί για να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και να επιτραπεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ