ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε Αυστριακός φοιτητής και δημοσιογράφος

t1

Δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε την αποφυλάκιση ενός αυστριακού υπηκόου που οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ως ύποπτο για διάπραξη αξιόποινης πράξης που συνδέεται με την τρομοκρατία, δήλωσε ο δικηγόρος του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Ο 29χρονος φοιτητής Μαξ Τσίρνγκαστ, συνελήφθη την 11η Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση» και δικαστήριο διέταξε τρίμηνη προφυλάκισή του στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο διέταξε τον Τσίρνγκαστ να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα μέχρι την επόμενη εκδίκαση της υπόθεσής του στις 11 Απριλίου δήλωσε ο δικηγόρος του Μουράτ Γιλμάν στο dpa. Αναμένεται να αποφυλακιστεί αργότερα σήμερα από τη φυλακή Σινκάν στην Αγκυρα.

Ο 29χρονος Αυστριακός, κάνει μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (ODTU) στην Άγκυρα. Εκτός από τις σπουδές του, είναι συνεργάτης μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία και στο εξωτερικό, κυρίως στη γερμανόφωνη επιθεώρηση της άκρας αριστεράς Re:volt.. Κατηγορείται ότι ανήκει σε μια μικρή οργάνωση της αριστεράς

Κατά τη σύλληψή του, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα είχαν ζητήσει την «άμεση» απελευθέρωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ