ΚΟΣΜΟΣ

Η παγωμένη πολιτεία στην Κίνα που «ζει» μόνο έναν μήνα (φωτογραφίες)

Η παγωμένη πολιτεία στην Κίνα που «ζει» μόνο έναν μήνα (φωτογραφίες)

Το ετήσιο φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν της επαρχία Χεϊλονγκτζιανγκ ξεκίνησε πριν δύο ημέρες στην Κίνα και χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ένα παραμυθένιο, παγωμένο βασίλειο.

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies0

Περίπου 120.000 κυβικά μέτρα πάγου και 111.000 κυβικά μέτρα χιονιού θα χρησιμοποιηθούν συνολικά για την κατασκευή των εφήμερων γλυπτών του φεστιβάλ.

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies1

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιούργησαν και δημιουργούν από μικρά παγωμένα γλυπτά μέχρι ολόκληρα παλάτια και κάστρα από πάγο, παρουσιάζοντας ένα σχεδόν εξωπραγματικό  θέαμα.

«Η πόλη του πάγου» διαθέτει συνήθως και… αξιοθέατα από όλο τον κόσμο, όπως παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και εμβληματικά κτίρια. 

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies2

Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ της Χαρμπίν θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, οπότε θα ανακηρυχτεί ο νικητής. Ωστόσο, τα γλυπτά θα παραμείνουν στο πάρκο μέχρι και τον Μάρτη, όταν και ο καιρός θα αρχίσει να ζεσταίνει. 

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies3

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε μία έκταση περίπου 800.000 τετραγωνικών μέτρων και πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χειμώνα από το 1963.  

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies4

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies5

i-pagomeni-politeia-stin-kina-poy-zei-mono-enan-mina-fotografies6