ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)

Ξεκίνησε το προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου» στη Μανίλα (φωτογραφίες)

Από  σήμερα και για τρεις ημέρες, εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί – κυρίως από την νοτιοανατολική Ασία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο – θα βρεθούν στην Μανίλα για το ετήσιο προσκύνημα του «Μαύρου Ναζωραίου». 

Το άγαλμα του Ιησού σε φυσικό μέγεθος που σηκώνει στον ώμο του έναν μεγάλο μαύρο σταυρό  αποκαλείται ο «Μαύρος Ναζωραίος» επειδή σύμφωνα με τον θρύλο, καπνίστηκε χωρίς να καεί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο που το είχε φέρει από το Μεξικό στις αρχές του 17ου αιώνα.

xekinise-to-proskynima-toy-mayroy-nazoraioy-sti-manila-fotografies0

Οι καθολικοί στις Φιλιππίνες και στην ευρύτερη περιοχή πιστεύουν πώς έχει θαυματουργές ιδιότητες, πως μπορεί να γιατρέψει τις αρρώστιες ή να φέρει καλή τύχη.

Δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι, απλοί πολίτες και ιερείς από ενορίες σε όλη την επικράτεια, φτάνουν στην εκκλησία Quiapo κουβαλώντας τα αγάλματα των αγίων τους για να τα «αγιάσει» ο «Μαύρος Ναζωραίος», με μία ειδική τελετή.

xekinise-to-proskynima-toy-mayroy-nazoraioy-sti-manila-fotografies1

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιανουαρίου, με την μεγάλη λιτανεία του αγάλματος που συνήθως παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. 

xekinise-to-proskynima-toy-mayroy-nazoraioy-sti-manila-fotografies2