ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοιχτά της Τουρκίας – Εξι νεκροί

Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοιχτά της Τουρκίας – Εξι νεκροί

Έξι μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος του, όταν το πλεούμενο βυθίστηκε στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Τουρκίας, σύμφωνα με αναφορές της τουρκικής ακτοφυλακής και τοπικών αξιωματούχων. Επτά μέλη του πληρώματος διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν την επιχείρηση εύρεσης του πλοίου και διάσωσης του πληρώματος του στα ανοικτά της παράκτιας περιοχής της Σαμψούντας μετά τη λήψη σήματος κινδύνου από το πλοίο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οσμάν Καϊμάκ, τα έξι μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους, πέθαναν πριν οι διασώστες φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου. Μάλιστα, αναφερόμενος στη μαρτυρία ενός επιζώντα, το σκάφος κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο, όταν χτυπήθηκε από ένα πολύ ισχυρό κύμα.

Το υπό παναμαϊκή σημαία φορτηγό πλοίο Canopus, το οποίο μετέφερε άνθρακα, έπλεε με κατεύθυνση το λιμάνι του Σαμσούν, έχοντας αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι Αζόφ. Ενώ βρισκόταν σε απόσταση 148 χιλιομέτρων από τις τουρκικές ακτές, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, κάνοντας λόγο για πιθανή βύθιση, περίπου στις 8:10 του πρωινού της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης Σαμψούντας, το πλοίο είχε πλήρωμα 13 ατόμων, το οποίου αποτελούσαν 11 Ουκρανοί και δύο Αζέροι πολίτες. Στην επιχείρηση διάσωσης της τουρκικής ακτοφυλακής συμμετείχαν ένα αεροπλάνο, τρία ελικόπτερα και δύο σκάφη, έχοντας τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας.