ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίθεση από αγνώστους εναντίον του ηγέτη της AfD στη Βρέμη

Γερμανία: Επίθεση από αγνώστους εναντίον του ηγέτη της AfD στη Βρέμη

Βίαιη επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο τοπικός ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Βρέμη, από την οποία υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της βορειοδυτικής πόλης, τα κίνητρα της επίθεσης ήταν πολιτικά.

Συγκεκριμένα, ο βουλετής του AfD, Φρανκ Μάγκνιτζ, δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον τρεις μαυροφορεμένους άντρες, οι οποίοι είχαν καλλυμένα τα πρόσωπα τους, ενώ βρισκόταν σε κεντρική πλατεία της πόλης. Την επίθεση έχουν καταδικάσει τόσο αξιωματούχοι του κόμματος, όσο και ορισμένοι σφοδροί πολέμιοι του από όλο το πολιτικό φάσμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το AfD, ο 66χρονος ακροδεξιός πολιτικός χτυπήθηκε με ένα κομμάτι ξύλο και όταν έπεσε στο έδαφος, δέχθηκε κλωτσιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Το κόμμα έκανε λόγο για «ξεκάθαρη δολοφονική επίθεση», ρίχνοντας την ευθύνη στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία συγκρίνουν την Εναλλακτική για τη Γερμανία με το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ.

Μάλιστα, τόνισερ ότι έχουν υπάρξει «εκατοντάδες» επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και μελών του από τη μέρα της ίδρυσης του, το 2013. Ενδεικτικά, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε έκρηξη έξω από τα γραφεία του κόμματος στην ανατολική πόλη του Ντόμπελν, η οποία προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα και την πόρτα του κτιρίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματίας.

Ο 66χρονος συνδέεται με την πιο «σκληρή» δεξιά πτέρυγα της AfD, ένας από τους κυριότερους εκφραστές της οποίας, ο επικεφαλής του κόμματος στο κρατίδιο της Θουριγγίας, Μπιέρν Χέκε, έχει ουκ ολίγες φορές προβεί σε αντισημιτικά σχόλια.

Με τη σκληρή αντιμεταναστευτική και ευρωσκεπτικιστική ρητορική της, η Εναλλακτική για τη Γερμανία κατάφερε να εισέλθει στη Μπούντεσταγκ για πρώτη φορά πέρυσι, καταλαμβάνοντας 94 βουλευτικές έδρες και αποκτώντας εκπροσώπους σε όλα τα γερμανικά κρατίδια.