ΚΟΣΜΟΣ

Βέμπερ: Επανένωση της Κύπρου χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα

Βέμπερ: Επανένωση της Κύπρου χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα

Από την Λευκωσία και συγκεκριμένα από τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, υπογράμμισε πως στηρίζει «την επανένωση της Κύπρου χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατούς» και επανέλαβε την άποψή του πως «η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της Ε.Ε. καθώς απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Κατά την υποδοχή του από την ηγεσία του ΔΗΣΥ και στην παρουσία του τέως υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, της Καίτης Κληρίδου και άλλων στελεχών, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τους ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα που του επεφύλαξαν. Όπως είπε, δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα του από την Κύπρο, καθώς ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν ο πρώτος πρόεδρος κόμματος, που εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητά του.

Ο κ. Βέμπερ εξήρε και το έργο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογράμμισε πως ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι «προσωπικός φίλος, αλλά και φίλος της Κύπρου». Όπως είπε, πρόκειται για «έναν πολιτικό με όραμα και ξεκάθαρες θέσεις, που θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ