ΚΟΣΜΟΣ

Με άσυλο στον Καναδά η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που κινδύνευε από την οικογένειά της

Με άσυλο στον Καναδά η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που κινδύνευε από την οικογένειά της

Η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη, υποστηρίζοντας ότι συγγενείς της την κακοποιούσαν και απειλούσαν να τη σκοτώσουν, έλαβε άσυλο από τον Καναδά, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της ταϊλανδικής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Η Ράφαχ Μοχάμεντ αλ Κουνούν θα επιβιβαστεί απόψε σε μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας Korean Air για να μεταβεί από την Μπανγκόκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Από εκεί θα πάρει άλλο αεροπλάνο που θα τη μεταφέρει στον Καναδά, όπως εξήγησε ο Σουρατσάτε Χακπάρκ.

Την είδηση λίγο αργότερα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκφράζοντας την ικανοποίηση των Ηνωμένων Εθνών με την αίσια εξέλιξη της υπόθεσης.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν – συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναπούμ της Μπανγκόκ αργά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ταξίδευε με πτήση τράνζιτ από το Κουβέιτ με τελικό προορισμό την Αυστραλία, για την οποία είχε ήδη λάβει βίζα και εκεί σχεδίαζε να ζητήσει άσυλο.

Όπως κατήγγειλε η 18χρονη στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το διαβατήριό της κατασχέθηκε από αντιπρόσωπο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Από τότε κλείστηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, απευθύνοντας εκκλήσεις μέσω twitter για να μην απελαθεί.

Η 18χρονη κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της οικογένειάς της στο Κουβέιτ, καθώς στο εμιράτο, αντίθετα με τη Σαουδική Αραβία, δεν χρειάζεται η έγκριση άνδρα «κηδεμόνα» ώστε μια γυναίκα να φύγει από τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ