ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Ρούμπενς (φωτογραφίες)

Βρέθηκε άγνωστος πίνακας του Ρούμπενς (φωτογραφίες)

Ένας πίνακας που βρέθηκε πέρσι σε μία γκαλερί στη Χάγη, αποδείχτηκε ότι είναι ένα άγνωστο έργο του μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου του 17ου αιώνα, Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.

Η ιστορικός τέχνης Emilie den Tonkelaar, ανακάλυψε πρώτη πριν ένα χρόνο το λάδι σε καμβά και αμέσως «είδε» ότι ίσως πρόκειται για έναν αυθεντικό Ρούμπενς.

Μετά από έρευνες ενός έτους, οι ειδικοί κατέληξαν στην γνησιότητα και την αυθεντικότητα του πίνακα, τον οποίο ονόμασαν «Η κοσμική ιεραρχία σε στιγμή λατρείας». Πρόκειται για λάδι σε καμβά και στον πίνακα απεικονίζονται οι τρεις μεγάλοι μονάρχες του 17ου αιώνα: Ο αυτοκράτορας Φερδινάνδος Β, ο βασιλιάς Φίλιππος ΙV, η σύζυγός του Ελισάβετ της Γαλλίας και η Ισαβέλλα της Ισπανίας.

vrethike-agnostos-pinakas-toy-roympens-fotografies0

Ο Ρούμπενς ζωγράφισε αρχικά αυτό το σχέδιο για μια σειρά χαλιών που έκανε στις αρχές του 17ου αιώνα για ένα φραγκισκανό μοναστήρι στη Μαδρίτη.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν βλέπουμε τι κοιτάζουν οι άνθρωποι με τόση λατρεία: αυτό είναι ορατό σε μια επόμενη δουλειά. Κοιτάζουν ένα ιερό εκκλησίας» σύμφωνα με την Emilie den Tonkelaar.