ΚΟΣΜΟΣ

Πίτσα στους απλήρωτους σωματοφύλακές του προσέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους

Πίτσα στους απλήρωτους σωματοφύλακές του προσέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους

Πίτσα στους σωματοφύλακες του προσέφερε ο πρώην πρόεδρος των HΠΑ, Τζορτζ Μπους, καθώς και αυτοί παραμένουν απλήρωτοι -όπως και 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Αμερική λόγω της διένεξης του προέδρου Τραμπ με το Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Ο 72χρονος Μπους εξέπληξε τους επτά σωματοφύλακες του, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσίευσε  στον λογαριασμό του στο Instagram, προσφέροντάς τους o ίδιος τις πίτσες.

Όπως έγραψε ο Μπους : «Η Λόρα και εγώ είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό της μυστικής υπηρεσίας μας και στους χιλιάδες αξιωματούχους που εργάζονται τόσο σκληρά για τη χώρα μας χωρίς να λαμβάνουν μισθό. Και εμείς ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν». Ο Τζορτζ Μπους κάλεσε την κυβέρνηση και τους Δημοκρατικούς να συμβάλουν ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα του προϋπολογισμού και να επιστρέψει η χώρα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στην κανονικότητα.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

@LauraWBush and I are grateful to our Secret Service personnel and the thousands of Federal employees who are working hard for our country without a paycheck. And we thank our fellow citizens who are supporting them. It’s time for leaders on both sides to put politics aside, come together, and end this shutdown.

A post shared by George W. Bush (@georgewbush) on

Η σύγκρουση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών στο ζήτημα του προϋπολογισμού έχει αφήσει απλήρωτους 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους από τις 22 Δεκεμβρίου.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκεται το τείχος που ο Τραμπ θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και για το οποίο ζητά να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους ποσό ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του. Οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.