ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μαθητές οπαδοί του Τραμπ περικύκλωσαν και χλεύασαν Ινδιάνο στην Ουάσιγκτον (Βίντεο)

ΗΠΑ: Μαθητές οπαδοί του Τραμπ περικύκλωσαν και χλεύασαν Ινδιάνο στην Ουάσιγκτον (Βίντεο)

Όργη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται μαθητές να έχουν περικυκλώσει έναν Ινδιάνο και να τον χλευάζουν, στο περιθώριο μίας διαδήλωσης κατά των εκτρώσεων στην Ουάσιγκτον. 

Ο Νέιθαν Φίλιπς, αυτόχθονας Αμερικανός της φυλής Ομάχα και βετεράνος πολέμου του Βιετνάμ, έπαιζε κρουστά και τραγουδούσε κάποιους παραδοσιακούς ινδιάνικους σκοπούς, όταν οι μαθητές τον πλησίασαν και τον περικύκλωσαν και ακολούθως άρχισαν να του απευθύνονται με υβριστικά και χλευαστικά συνθήματα.

Μάλιστα, αρκετοί από τους μαθητές του καθολικού σχολείου του Κόβινγκτον του Κεντάκι, το οποίο ζήτησε συγνώμη από τον Φίλιπς, φορούσαν καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again», το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2016.

Τό βίντεο έκανε γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την έντονη κριτική πολλών χρηστών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «αποτρόπαια» και «ντροπιαστική» συμπεριφορά, τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών «έπρεπε να ντρέπονται».

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας μαθητής να κοιτάει επίμονα και με προκλητικό τρόπο τον αυτόχθονα Αμερικανό, ενώ οι υπόλοιποι ανήλικοι τραγουδούσαν με κοροϊδευτικό τρόπο τον ινδιάνικο σκοπό που τραγουδούσε ο Φίλιπς μαζί με άλλο ένα άτομο. Ακόμη, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Φίλιπς, οι μαθητές φώναζαν «χτίστε το τείχος, χτίστε το τείχος», σε μία ξεκάθαρη αναφορά στο τείχος που θέλει να «σηκώσει» ο Τραμπ στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό.