ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο στη Βενεζουέλα»

Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο στη Βενεζουέλα»

«Οι ΗΠΑ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε επίσης «ότι η Ρωσία θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να στηρίξει τον Μαδούρο».

Ο Λαβρόφ συνέχισε την κριτική του προς τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα ως «παράνομες» και «αθέμιτες».

Υπενθυμίζεται πώς ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Μαδούρο ως «παράνομη», ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους αρχηγούς κρατών, που αναγνώρισε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Χουάν Γκουαϊντό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, ως τον πρόεδρο εν ενεργεία της χώρας.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας ισοδυναμούν με παράνομη και ανοιχτή ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής της λατινικής Αμερικής.

Η Μόσχα αξιολογεί τη επίδραση που θα έχουν οι κυρώσεις στη Ρωσία και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλους τους νόμιμους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Βενεζουέλα υπο το φως των κυρώσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.