ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Εναντίον κάθε στρατιωτικής επέμβασης τάσσεται η Ομάδα της Λίμας

Βενεζουέλα: Εναντίον κάθε στρατιωτικής επέμβασης τάσσεται η Ομάδα της Λίμας

Η Ομάδα της Λίμας ανακοίνωσε ότι τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, εσωτερικής ή εξωτερικής, με σκοπό την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, Νέστορ Ποπολίσιο.

«Ως Ομάδα της Λίμας, έχουμε πει ότι δεν υποστηρίζουμε καμία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα», τόνισε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της περουβιανής διπλωματίας.

Η Ομάδα της Λίμας (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή) δημιουργήθηκε το 2017, με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην πολιτική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη Βενεζουέλα.

Σε αντίθετο μήκος κύματος με τη δήλωση του Ποπολίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βρίσκονται από την πρώτη κιόλας στιγμή στο πλευρό του αυτοανακηρυγμένου μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό και επιδιώκουν την εγκατάλειψη της εξουσίας από τον Νικολάς Μαδούρο, τονίζουν ότι «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ