ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους στο οποίο φέρεται να επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους στο οποίο φέρεται να επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα

Σε γαλλική παραλία εντοπίστηκαν μαξιλάρια από καθίσματα αεροπλάνου, το οποίο φέρεται να είναι το μονοκινητήριο αεροσκάφος που χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ την περασμένη Δευτέρα πάνω από το Στενό της Μάγχης, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη βρετανική υπηρεσία διερεύνσης των αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB).

Ο εντοπισμός των τμημάτων του αεροσκάφους στην παραλία κοντά στο Σιρτενβίλ της βόρειας Γαλλίας μειώνει τις πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός ο Αργεντίνος επιθετικός Εμιλιάνο Σάλα που επέβαινε στο μικρό αεροσκάφος, το οποίο θα τον μετέφερε στην πόλη του Κάρντιφ μετά από μεταγράφη του στην ομώνυμη αγγλική ομάδα. 

Σύμφωνα με την AAIB, λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, βρέθηκε και ένα δεύτερο μαξιλαράκι καθίσματος. «Από μια πρώτη έρευνα, συμπεράναμε ότι είναι πιθανό να προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος», ανέφερε η AAIB στην ανακοίνωσή της.

Εκτός από τον Σάλα αγνοείται και ο πιλότος του αεροσκάφους, ο 60χρονος Ντέιβιντ Ίμποτσον. 

Παρά το γεγονός πως την προηγούμενη Πέμπτη η αστυνομία του Γκέρνσι ανακοίνωσε πως οι έρευνες για την υπόθεση του χαμένου αεροσκάφους και του Εμιλιάνο Σάλα έχουν ολοκληρωθεί, η οικογένεια του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή συγκέντρωσε 300.000 ευρώ ώστε να ξεκινήσει ιδιωτική έρευνα αναζήτησης  τόσο για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή όσο και για τον 60χρονο πιλότο. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Νάντη στο Κάρντιφ, το βράδυ της Δευτέρας, ο Σάλα έστελνε ηχητικά μηνύματα μέσω εφαρμογών σε φίλους και συγγενείς, όπου εξέφραζε την ανησυχία του. «Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα… δεν ξέρω αν θα στείλουν κάποιον να με ψάξει γιατί δεν θα με βρουν…. Αρχίζω και φοβάμαι», έγραφε στο τελευταίο του μήνυμα. 

Με πληροφορίες από το Reuters