ΚΟΣΜΟΣ

Μπόλτον προς τους διεθνείς επιχειρηματίες: Μην πραγματοποιείτε συναλλαγές σε εμπορεύματα από τη Βενεζουέλα

Μπόλτον προς τους διεθνείς επιχειρηματίες: Μην πραγματοποιείτε συναλλαγές σε εμπορεύματα από τη Βενεζουέλα

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην ιδιωτική εταιρεία Albanisa της Νικαράγουας που εισάγει και πουλά προϊόντα πετρελαίου της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, προχωρώντας παράλληλα σε αυστηρή προειδοποίηση προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα να μην πραγματοποιεί συναλλαγές σε εμπορεύματα από τη Βενεζουέλα τα οποία έχουν «κλαπεί», όπως είπε, από τον λαό της χώρας.

«Μετά από τις κυρώσεις στην PdVSA, οι ΗΠΑ προχωρούν σε κυρώσεις ενάντια στην ALBANISA της Νικαράγουας, την κοινοπραξία της κυβέρνησης με την PdVSA και τα μαύρα ταμεία του διεφθαρμένου καθεστώτος του Ντανιέλ Ορτέγκα», δήλωσε ο Μπόλτον με ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νικαράγουας.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Τραμπ επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PdVSA , με στόχο να πλήξει τις εξαγωγές αργού της χώρας – που είναι μέλος του ΟΠΕΚ – προς τις ΗΠΑ και να ασκήσει πιέσεις στον σοσιαλιστή πρόεδρο για να παραιτηθεί.

Με tweet του νωρίτερα ο Αμερικανός σύμβουλος είπε ότι «η συμβουλή μου σε τραπεζίτες, εμπόρους, διαμεσολαβητές και άλλες επιχειρήσεις είναι: Μην κάνετε εμπόριο για χρυσό, πετρέλαιο, ή άλλα προϊόντα της Βενεζουέλας, τα οποία έχουν κλαπεί από τον λαό της χώρας από τη μαφία του Μαδούρο. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ