ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Κόμβος καινοτομίας για την κυβερνοασφάλεια η Κύπρος

ΕΕ: Κόμβος καινοτομίας για την κυβερνοασφάλεια η Κύπρος

Το θέμα της κυβερνοασφάλειας συζήτησε σήμερα με την υπουργό Επικοινωνιών της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, η Ευρωπαία επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Η Ευρωπαία επίτροπος, η οποία μίλησε σε συνέδριο του ΔΗΣΥ με θέμα «Digital Economy & Innovation. A Vision of Growth» («Ψηφιακή Οικονομία & Καινοτομία: Ένα Όραμα της Ανάπτυξης»), επεσήμανε ότι η Κύπρος είναι ένας από τους κόμβους καινοτομίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας. Η Κύπρος, επεσήμανε, είναι πολύ προχωρημένη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Επίσης, σημείωσε ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο «δεν αφορά μόνο τα προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι κρίσιμης σημασίας για τις υποδομές μας».

Μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, η κυρία Γκαμπριέλ δήλωσε ότι από τον Μάιο του 2019 οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ με χρέωση 19 σεντ ανά λεπτό και ότι η Ευρώπη θα έχει τον δικό της υπερυπολογιστή μέχρι το 2022. Επίσης, ανέφερε ότι η Κύπρος στηρίζει την πρωτοβουλία για μια βάση δεδομένων από ένα εκατομμύριο ανθρώπινα γονιδιώματα μέχρι το 2022 προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ