ΚΟΣΜΟΣ

Ενός λεπτού σιγή στο ντεφιλέ της Chanel στη μνήμη του Καρλ Λάγκερφελντ (φωτογραφίες)

Ενός λεπτού σιγή στο ντεφιλέ της Chanel στη μνήμη του Καρλ Λάγκερφελντ (φωτογραφίες)

Μετά από 36 χρόνια, για πρώτη φορά ντεφιλέ της Chanel ξεκίνησε και έκλεισε μέσα σε κλίμα πένθους και βαθιάς συγκίνησης, καθώς η απουσία του μετρ, Καρλ Λάγκερφελντ, έπεφτε βαριά πάνω από το μαγευτικό, χειμωνιάτικο σκηνικό που είχε στηθεί κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί. 

enos-leptoy-sigi-sto-ntefile-tis-chanel-sti-mnimi-toy-karl-lagkerfelnt-fotografies0

Το ντεφιλέ του οίκου Chanel για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2019-20020 έκλεισε την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και ξεκίνησε με την τεράστια απουσία του «Κάιζερ» της μόδας.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν αρχίσει το σόου ενώ τα μοντέλα στάθηκαν όρθια, σιωπηρά στην πασαρέλα, ενώ πολλά από αυτά έκλαιγαν σιωπηρά, μια στιγμή που ολοκληρώθηκε με το τραγούδι "Heroes" του Ντέιβιντ Μπόουι.

 Στη συνέχεια περπάτησαν παρουσιάζοντας την τελευταία συλλογή που δημιούργησε για τον οίκο Chanel ο Λάγκερφελντ, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σόου.

enos-leptoy-sigi-sto-ntefile-tis-chanel-sti-mnimi-toy-karl-lagkerfelnt-fotografies1

enos-leptoy-sigi-sto-ntefile-tis-chanel-sti-mnimi-toy-karl-lagkerfelnt-fotografies2

Από τις θέσεις του κοινού, παρακολουθούσαν βουρκωμένες δύο από τα «κορίτσια» του μεγάλου μόδιστρου, τα τοπ μόντελς, Ναόμι Κάμπελ και Κλώντια Σίφερ, οι οποίες δεν αποχωρίστηκαν τα μεγάλα μαύρα γυαλιά τους.

enos-leptoy-sigi-sto-ntefile-tis-chanel-sti-mnimi-toy-karl-lagkerfelnt-fotografies3

Το ντεφιλέ είναι επίσης η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Σανέλ μετά τον θάνατο του σχεδιαστή της και σηματοδοτεί την άφιξη της Βιρτζινί Βιάρ, της πλέον στενής συνεργάτη του Λάγκερφελντ επί 30 χρόνια, τον οποίο διαδέχεται στον οίκο μόδας.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ