ΚΟΣΜΟΣ

Στους σεισμόπληκτους του Καμερίνο ο Πάπας Φραγκίσκος

παπας

Στο πολύπαθο Καμερίνο της περιφέρειας Μάρτσε βρέθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους σεισμόπληκτους κατοίκους

Από τους δύο σεισμούς του 2016 – μεγέθους 5,4 και 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ –  την κεντρική Ιταλία  υπήρξε ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς αλλά κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια και σε τρεις τουλάχιστον πόλεις και ένα ιστορικός ναός του 15ου αιώνα.

Κατά την επίσκεψη του στο Καμερίνο, μία από της πόλεις που επλήγησαν ιδιαίτερα από το σεισμό, ο Πάπας Φραγκίσκος, μπήκε στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού φορώντας ειδικό κράνος ασφαλείας και  άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια στο άγαλμα της Παναγίας, το οποίο υπέστη ζημιές.

Η μικρή φοιτητούπολη βόρεια της πόλης Amatrice, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης αλλά και πολλοί φοιτητές που φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο της πόλης να μείνουν χωρίς σπίτια. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Πάπας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, ζητώντας από τους εμπλεκόμενους να χρησιμοποιήσουν την διπλωματία για το καλό της ανθρωπότητας.

Με πληροφορίες από Euronews.