ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία εμβληματική τουαλέτα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

diana

Ένα από τα πιο διάσημα φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα –η μπλε βελούδινη τουαλέτα που φόρεσε όταν χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο το 1985 – θα πωληθεί σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο.

Το 1997 – δύο μήνες πριν τον θάνατό της – το είχε ήδη βγάλει στο σφυρί η ίδια η Νταϊάνα για φιλανθρωπικό σκοπό και τώρα, το εμβληματικό φόρεμα δημοπρατείται ξανά.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας – που γίνεται από τον οίκο Kerry Taylor Auctions, στο Λονδίνο, εκτιμούν ότι η πριγκιπική τουαλέτα (το «φόρεμα του Τραβόλτα» όπως είναι γνωστό) θα πουληθεί για σχεδόν 400.000 ευρώ.

se-dimoprasia-emvlimatiki-toyaleta-tis-prigkipissas-ntaiana0

Η Νταϊάνα φόρεσε την βελούδινη μπλε τουαλέτα, καλεσμένη σε δείπνο του τότε Προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλντ Ρίγκαν και της συζύγου του Νάνσυ χόρεψε εκείνη τη νύχτα με τον Τζον Τραβόλτα στον ρυθμό των πασίγνωστων τραγουδιών που ακούγονται στις ταινίες «Πυρετός στο Σαββατόβραδο» και «Grease». 

Η Lady D εμφανίστηκε με την ίδια τουαλέτα – μία από τις αγαπημένες της- τουλάχιστον σε άλλες τέσσερις μεγάλες περιστάσεις, όπως μια κρατική επίσκεψη στην Αυστρία το 1986, μία νύχτα στη Βασιλική Όπερα το 1991 ενώ αυτό το φόρεμα επέλεξε και για το πορτρέτο της από τον Λόρδο Snowden το 1997.