ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για το εμβόλιο κατά της COVID-19

Ο Πούτιν δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για το εμβόλιο κατά της COVID-19

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η οποία διοργανώνεται από την βρετανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα, αν ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε από ποιόν θα εκπροσωπηθεί η Ρωσία στη σύνοδο αυτή (Global Vaccine Summit 2020), παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Υγείας. «Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ρωτήσετε το υπουργείο Υγείας», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν είχε λάβει πρόσφατα πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Η σύνοδος κορυφής (Global Vaccine Summit 2020) πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 4 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης . Όπως ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα, κύριος στόχος της συνόδου κορυφής είναι η συγκέντρωση αναγκαίων πόρων για μια παγκόσμια συμμαχία στον τομέα των εμβολίων και την ανοσοποίηση, ώστε να διασφαλισθεί η πρόσβαση όλων στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS