ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Βρέθηκε το κλεμμένο έργο του Μπάνκσι για τα θύματα του Μπατακλάν

Ιταλία: Βρέθηκε το κλεμμένο έργο του Μπάνκσι για τα θύματα του Μπατακλάν

Ένα έργο τέχνης του μυστηριώδους καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι, το οποίο είχε κλαπεί πέρυσι από τον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν στο Παρίσι, βρέθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία στην κεντρική Ιταλία.

Το έργο απεικονίζει μία γυναίκα με θλιμμένη έκφραση και δημιουργήθηκε προς τιμήν των θυμάτων των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, και μέχρι να κλαπεί από τον χώρο, κοσμούσε μία από τις εξόδους κινδύνου του.

Η κλοπή του από το Μπατακλάν έλαβε χώρα τον Ιανουάριο 2019 από μία ομάδα κουκουλοφόρων αγνώστων στοιχείων, για να βρεθεί σήμερα σε μία φάρμα της περιφέρειας Αμπρούτσο στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Από το τρομοκρατικό μπαράζ της μοιραίας εκείνης νύχτας έχασαν τη ζωή τους 129 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 90 βρίσκονταν στο χώρο του Μπατακλάν και παρακολουθούσαν τη συναυλία του ροκ συγκροτήματος Eagles Of Death Metal.

Το στένσιλ του αινιγματικού καλλιτέχνη, το οποίο η διοίκηση του συναυλιακού χώρου είχε χαρακτηρίσει ως «σύμβολο μνήμης», ήταν μόνο ένα από μία σειρά έργων του Μπάνκσι, που έκαναν την εμφάνιση τους στην «Πόλη του Φωτός» τον Ιούνιο του 2018.