ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Κόντε: Οι ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη

Τζ. Κόντε: Οι ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε στη βουλή τις θέσεις της χώρας του ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Ε.Ε..

«Τις εβδομάδες αυτές κρίνεται η φήμη της Ευρώπης και των χωρών μελών της, αλλά και η δυνατότητα ενός καλύτερου μέλλοντος. Όλοι πρέπει να λάβουν μια απόφαση. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων πρέπει να δείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και αίσθημα ευθύνης. Χρειάζεται πνεύμα συνοχής» ανέφερε ο Κόντε.

«Παρά τις προόδους των τελευταίων μηνών σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης σε μια σειρά σημείων οι θέσεις των χωρών μελών συνεχίζουν να απέχουν» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και τόνισε «το ότι στην φάση αυτή συζητούνται τα κριτήρια και το βάρος του Ταμείου αυτού, και όχι το αν θα δημιουργηθεί, για την Ιταλία αποτελεί αναμφίβολη επιτυχία».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να δοθεί το γρηγορότερο δυνατό το «πράσινο φώς» στο πρόγραμμα «Επόμενη Γενιά ΕΕ».

Επίσης, δήλωσε πως όταν διαμορφωθούν δεσμευτικές και οριστικές προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνησή του θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο να εκφραστεί σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η συνολική στάση της Ιταλίας.

«Ήρθε η στιγμή να δράσουμε με πνεύμα πλήρους συνοχής και σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου η κρίση αυτή να μην προκαλέσει, στην Ιταλία, διπλή ζημιά. Ώστε η χώρα να μην χάσει την ευρωπαϊκή πρόκληση της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και την ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίσιμη αυτή περίοδο» κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ