ΚΟΣΜΟΣ

Το «αληθινό» εργοστάσιο σοκολάτας Γουίλι Γουόνκα ανοίγει στο Άμστερνταμ (βίντεο)

Το «αληθινό» εργοστάσιο σοκολάτας Γουίλι Γουόνκα ανοίγει στο Άμστερνταμ (βίντεο)

Ένα εργοστάσιο σοκολάτας τύπου «Γουίλι Γουόνκα» –  του εμβληματικού ιδιόρυθμου ιδιοκτήτη της ομώνυμης σοκολατοβιομηχανίας από τηνν ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο Σοκολάτας» με τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Γουίλι Γουόνκα – δημιουργείται στην πόλη Ζάανταμ, στην Ολλανδία, 18 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο με τίτλο "Τony's Chocolonely Chocolate Circus", το οποίο κατασκευάζει η αρχιτεκτονική εταιρεία SeARCH με έδρα το Άμστερνταμ, σε συνργασία με τη σοκολατοβιομηχανία Tony's Chocolonely.

Το πρότζεκτ για το Chocolate Circus θυμίζει το εργοστάσιο της ταινίας "Willy Wonka and the Chocolate Factory" (αν και χωρίς τους Ούμπα Λούμπα): Για παράδειγμα θα έχει roller coaster αλλά  δυστυχώς δεν θα υπάρχει ποτάμι σοκολάτας.

to-alithino-ergostasio-sokolatas-goyili-goyonka-anoigei-sto-amsterntam-vinteo0

Τα σχέδια για το roller coaster περιλαμβάνουν έναν ελιγμό μέσω ενός κόκκινου υπόστεγου, αλλά το τρενάκι δεν θα εισέρχεται μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο περπατώντας και να μαθαίνουν ό, τι έχει σχέση με τη σοκολάτα. 

Στο θεματικό πάρκο θα εργάζονται 600 υπάλληλοι και θα δέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως ενώ tο πρότζεκτ θα κοστίσει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της New York Post.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, New York Post, Daily Mail