ΚΟΣΜΟΣ

Οι Rolling Stones απαγορεύουν στον Τραμπ να χρησιμοποιεί τη μουσική τους

Οι Rolling Stones απαγορεύουν στον Τραμπ να χρησιμοποιεί τη μουσική τους

Οι Rolling Stones προειδοποίησαν τον Ντόναλντ Τραμπ με νομικές συνέπειες εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στις συγκεντρώσεις του.

Σύμφωνα με δήλωση του συγκροτήματος, η νομική του ομάδα ήδη συνεργάζεται με την BΜI, την οργάνωση διαχείρισης δικαιωμάτων, προκειμένου να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της μουσικής τoυς.

Κατά την τελευταία συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα, το επιτελείο Τραμπ χρησιμοποίησε το τραγούδι των Stones «Yοu Can't Always Get What You Want».

Το τραγούδι είχε χρησιμοποιηθεί από τον Τραμπ και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας το 2016, προκαλώντας και τότε την αντίδραση των Stones.

Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρεται ότι λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα για να απαγορευθεί στον κ. Τραμπ να χρησιμοποιεί στο μέλλον υλικό των Stones καθώς προηγούμενες σχετικές οδηγίες αγοήθηκαν.

Η BMI φέρεται να έχει ήδη προειδοποιήσει το επιτελείο του Τραμπ ότι πιθανή χρήση τραγουδιών των Stones θα επιφέρει νομικές συνέπειες.

Είχε προηγηθεί στις 21 Ιουνίου σχετική απαγόρευση και από την οικογένεια του Tom Petty (που έφυγε από τη ζωή το 2017) προς τον Τραμπ να πάψει να χρησιμοποιεί τραγούδια του.

Και πάλι στη συγκέντρωση της Τάλσα το επιτελείο Τραμπ είχε χρησιμοποιήσει το «I Won't Back Down» του Petty.

«Ποτέ δεν θα ήθελε ένα τραγούδι του να χρησιμοποιηθεί σε συγκεντρώσεις μίσους», έγραψαν οι οικείοι του Petty στο Twitter.

Πηγή: BBC