ΚΟΣΜΟΣ

Αποχρωσεις

Φλερτάρετε με χιούμορ

Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο για έναν ελεύθερο άνδρα, που θέλει να κερδίσει το αντικείμενο του πόθου του, είναι το χιούμορ. Είναι κοινό μυστικό ότι το γέλιο χαλαρώνει τους ανθρώπους και τούς κάνει να νιώθουν πιο άνετα, γι’ αυτό και ο ενδιαφερόμενος μπορεί ευκολότερα να προσεγγίσει τον στόχο του. Επιπλέον, αυτό που κάνει τους ανθρώπους να γελούν, τους κάνει και να αισθάνονται γοητευτικοί, ευτυχισμένοι και γιατί όχι και ριψοκίνδυνοι – στοιχεία που βρίσκουν απήχηση στο άλλο φύλο. Δυστυχώς, όμως, δεν διαθέτουν όλοι το χάρισμα. Κάποιοι, ωστόσο, μπορεί να τα καταφέρουν με κάποια καθοδήγηση? κι αυτή ακριβώς είναι η βάση ενός νέου εργαστηρίου, που έχει σκοπό να βοηθήσει τους άνδρες να χρησιμοποιούν το χιούμορ ως εργαλείο φλερτ. Εμπνευστής του είναι ο Βρετανός κωμικός Μαρκ Μπλέικ, ο οποίος άκουγε για πολλά χρόνια γνωστές και φίλες να του παραπονιούνται για τις αξιοθρήνητες προσπάθειες των ανδρών να τους πιάσουν κουβέντα κι αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βοηθήσει τους ομοφύλους του. Από τον Απρίλιο, λοιπόν, ξεκινά τη σειρά των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του, από το κανάλι UKTV G2, μέσω του οποίου θα διδάσκει τους άνδρες να κάνουν κόρτε με χιούμορ.

Εξυπνα αυτοκίνητα

Τα έξυπνα αυτοκίνητα, που θα σκέφτονται πριν από μας για μας, δεν ανήκουν πια στον χώρο της φαντασίας μας, αλλά είναι εδώ, για να μας υπηρετήσουν. Στην Ιαπωνία, όπου έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των τροχαίων που προκαλούν ηλικιωμένα άτομα, οι επιστήμονες εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου, το οποίο ουσιαστικά θα… εξουδετερώνει τις αδυναμίες που προκαλούνται στον ανθρώπινο οργανισμό με την πάροδο του χρόνου. Το νέο αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο κατασκευής του, χρησιμοποιεί σύστημα το οποίο θα λέει στον οδηγό αν το οδόστρωμα είναι υγρό, αν βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλο αυτοκίνητο, αλλά και αν η πίεσή του είναι πολύ υψηλή κι αν τα βλέφαρά του είναι έτοιμα να κλείσουν. Το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης κάμερες, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα προσαρμόζει καθρέπτες και κάθισμα στο ύψος τους. Αν κάποιος άγνωστος οδηγός επιχειρήσει να μετακινήσει το αυτοκίνητο, αυτό δεν θα ξεκινάει.

Προσοχή στα e-mail

Το… παιχνίδι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ειδικά για όσους το χρησιμοποιούν από τον χώρο της δουλειάς τους, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για το εργασιακό τους μέλλον. Μια λάθος κίνηση κι άμα θυμώσει το αφεντικό του, δεν χάνεις μόνο το e-mail αλλά και τη δουλειά σου. Σε δημοσίευμα των «Τάιμς» αναφέρεται η περίπτωση μιας νεαρής υπαλλήλου, η οποία εργαζόταν σε εταιρεία συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού στην Αυστραλία, απ’ όπου και έστειλε ένα e-mail-απάντηση στον φίλο της στο Λονδίνο. Πέραν των αυστηρά προσωπικών τους δεδομένων, το επίμαχο e-mail περιείχε και δυσφημιστικές αναφορές για τη δουλειά της και κατ’ επέκτασιν για την εταιρεία. Το e-mail πέρασε σε χιλιάδες ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, όταν η κοπέλα πληκτρολόγησε κατά λάθος την εντολή «reply all» και το έστειλε σε τριάντα φίλους και συναδέλφους του αφεντικού. Κάποιοι από αυτούς, που βρήκαν άκρως διασκεδαστικό το περιεχόμενό του, με προσωπικές αναφορές σε τηλεφωνικό σεξ και ερωτικό μασάζ, το έστειλαν σε δικούς τους φίλους και γνωστούς, με αποτέλεσμα να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μαντίλα προστασίας

Τη στιγμή που ο… πόλεμος κατά της μαντίλας καλά κρατεί στον δυτικό κόσμο, Καναδός γιατρός θέτει τους διώκτες της ενώπιον των ευθυνών τους, δεδομένου ότι, όπως ισχυρίζεται, η μαντίλα προστατεύει τις γυναίκες από ασθένειες, τόσο επικίνδυνες μάλιστα όσο ο καρκίνος. Οι μαντιλοφορούσες γυναίκες προστατεύουν κάτι περισσότερο από τη σεμνότητά τους – είναι επίσης λιγότερο επιρρεπείς στον καρκίνο του λαιμού και της μύτης, επειδή το κάλυμμα της κεφαλής τους φιλτράρει τους ιούς, φέρεται να δήλωσε σε σαουδαραβική εφημερίδα ο καθηγητής Καμάλ Μάλακερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, πολλές από τις οποίες είναι καλυμμένες από τα νύχια μέχρι την κορυφή, προσβάλλονται πολύ λιγότερο από τον EpsteiBarr Virus, που προκαλεί ρινοφαρυγγοκαρκίνο. Είναι εντυπωσιακό πώς ένα πολύ απλό κοινωνικό έθιμο μπορεί να έχει τέτοιας σημασίας συνέπεια στην ανθρώπινη ζωή, είπε ο Μάλακερ, επικεφαλής του τμήματος ογκολογίας στο νοσοκομείο Αμπντούλ Αζίζ του Ριάντ.

«Cool» αξεσουάρ

Αν κάποτε οι νεαροί έφηβοι, κυρίως, ντρέπονταν να βάλουν «σιδεράκια», για να διορθώσουν τα δόντια τους και προτιμούσαν να εγκαταλείπουν το χαμόγελό τους… στην τύχη του, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Αν πιστέψουμε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror, τα «σιδεράκια» είναι σήμερα για την πλειοψηφία των νέων «cool and sexy» κι έχουν εξελιχθεί στο πιο περιζήτητο αξεσουάρ. Κάποια αγόρια μάλιστα επιλέγουν να φορέσουν «σιδεράκια» στα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας, ενώ τα κορίτσια προτιμούν τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο ντύσιμό τους.