ΚΟΣΜΟΣ

GADGETS

EASYNOTE ΤΗΣ PACKARD ΒΕLL

Σούπερ επιδόσεις με υποδοχή USB 3.0

Τον Ιούλιο αναμένεται η κυκλοφορία του EasyNote TS της Packard Bell στις ευρωπαϊκές αγορές, ενός φορητού υπολογιστή με οθόνη 15,6 ιντσών που είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή Intel core δεύτερης γενιάς και κάρτα γραφικών της NVidia. Ενα από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η υποδοχή USB 3.0, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων με δεκαπλάσια ταχύτητα συγκριτικά με τις θύρες USB προηγούμενης γενιάς.

VΙΕWΡΑD 10 ΡRΟ

Ταμπλέτα συμβατή με δύο λειτουργικά

Για τον νέο «υπολογιστή-ταμπλέτα» ViewPad 10 Pro, η ViewSonic επέλεξε να είναι συμβατός με δύο λειτουργικά συστήματα ώστε να μπορεί να «τρέξει» τόσο τα Windows 7 όσο και το Android 2.2. Η 10,1 ιντσών οθόνη του tablet PC είναι τεχνολογίας LED και υποστηρίζει ανάλυση 1.024 x 600 pixel, ενώ το ViewPad 10 Pro είναι εξοπλισμένο με σκληρό δίσκο SSD.

BLUE-RAY LG

3D απόλαυση και multimedia

Το καινούργιο Blu-ray Player BD670 της LG μπορεί να προβάλλει τρισδιάστατες ταινίες και υποστηρίζει την πλατφόρμα Smart TV του κορεατικού κολοσσού, η οποία περιέχει πληθώρα εφαρμογών ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα. Το BD670 έχει επίσης τη δυνατότητα να μεταδίδει multimedia υλικό σε άλλες συσκευές, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται σύνδεση στο Ιντερνετ.

ΝΕΑ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΑCΕR

Μπορεί και χωρίς τον υπολογιστή

Η οθόνη Web Surf Station DX241H της Acer έχει διαστάσεις 24 ιντσών, υποστηρίζει ανάλυση Full HD και διαθέτει όλες τις απαραίτητες θύρες (VGA, HDMI και USB) για την προσθήκη ενός PC ή άλλων συσκευών. Η καινοτομία της όμως είναι πως πρόκειται για το πρώτο μόνιτορ το οποίο επιτρέπει το «σερφάρισμα» στο Ιντερνετ και την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο ακόμη κι όταν δεν συνδέεται με υπολογιστή ή όταν ο υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος.

ΖΕRΟ ΤΗΣ GΕΕΚSΡΗΟΝΕ

Οικονομικό smartphone

Με το Zero, η Geeksphone απευθύνεται στους καταναλωτές οι οποίοι θέλουν ένα οικονομικό smartphone με όσο το δυνατόν καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από 200 ευρώ, τη στιγμή που η οθόνη πολλαπλής αφής των 3,2 ιντσών, ο 600 MHz επεξεργαστής και η μνήμη RAM 512 MB εγγυώνται πως θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στις βασικές λειτουργίες των «έξυπνων» κινητών.