ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της Ιντιάνα

purdu960

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο πανεπιστήμιο Πάρντιου στην αμερικανική πολιτεία της Ιντιάνα, την Τρίτη. Υπάλληλοι της πανεπιστημιακής κοινότητας επιβεβαίωσαν το θάνατο ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ο δράστης της επίθεσης κρατείται.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Τζον Κόξ μιλώντας στη εφημερίδα USA Today ανέφερε ότι ένοπλος μπήκε στο κτίριο όπου στεγάζεται το ηλεκτρομηχανικό τμήμα του πανεπιστημίου «με πρόθεση να βλάψει κάποιον». Μετά τους πυροβολισμούς ο ύποπτος αποχώρησε από το κτίριο και παραδόθηκε σε έναν αστυνομικό.

Το πανεπιστήμιο αμέσως μετά τις αναφορές για τους πυροβολισμούς που έγιναν το μεσημέρι ώρα ΗΠΑ ( 1700 GMT ) αποκλείστηκε έως ότου η αστυνομία ασφαλίσει την περιοχή. Στο πανεπιστήμιο 100 χιλιόμετρα νότια – ανατολικά του Σικάγου φοιτούν περίπου 39.000 φοιτητές

Είναι το τέταρτο ένοπλο φονικό επεισόδιο σε εκπαιδευτικό ίδρυμα των ΗΠΑ από τις 13 Δεκεμβρίου, όταν ένας 17χρονος μαθητής σκοτώθηκε σε σχολείο σε προάστιο του Ντένβερ. Δύο ένοπλα επεισόδια σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το πρώτο σε σχολείο κοντά στη Φιλαδέλφεια και το άλλο στο Νέο Μεξικό χωρίς να υπάρξουν θύματα.