ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Μπορεί να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdwn

Μέρκελ: Μπορεί να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdwn

Πεπεισμένη πως θα μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, την ώρα που οι αριθμοί των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξάνονται και πάλι στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο εθνικό lockdown και μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό», δήλωσε η Μέρκελ προσθέτοντας πως οι άνθρωποι ξέρουν πολύ περισσότερα για το πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους και το σύστημα υγείας απ’ ό,τι ήξεραν τον Μάρτιο.

H καγκελάριος προειδοποίησε πάντως πως η Γερμανία έχει μπροστά της μερικούς δύσκολους μήνες λόγω του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και ο χειμώνας πλησιάζει.

«Η Γερμανία τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα σχετικά καλά με την πανδημία χάρη στην εξαιρετικά υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών τους λίγους τελευταίους μήνες, αλλά βλέπουμε τώρα που έρχεται το φθινόπωρο μια δύσκολη φάση μπροστά μας», δήλωσε η καγκελάριος

Η Γερμανία κατέγραψε 1.798 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ η καγκελάριος δήλωσε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους χειμερινούς μήνες είναι απαραίτητα για να σωθούν ζωές.

«Είμαι σίγουρη πως η ζωή όπως την ξέραμε θα επιστρέψει, οι οικογένειες θα γιορτάσουν ξανά και κλαμπ, θέατρα και ποδοσφαιρικά γήπεδα θα γεμίσουν και πάλι», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters